Behandle Skyld og skam

Hvis man skal behandle skyld og skam, så skal man selv kunne være sammen med de følelser og fornemmelser vi her kalder ”den onde del” som VREDE HAD SMERTE TORTUR TERROR HÆVN ONDSKAB for blot at nævne nogle få er noget som de fleste ikke bryder sig om, og som endnu færre sikkert har lyst til at kendes ved. PÅ TRODS AF, at alle mennesker har denne side. Altså modpolen til de ”lyse følelser” som lykke, glæde, osv. Når vi kender vores ”onde del” genkender vi automatisk vore ”lyse del” – det er dog ikke sådan at når vi kender vores ”lyse del” at vi så automatisk genkender vores ”onde del” Måske er en af grundene til at mange mennesker er bange for denne onde del, at der er stor nydelse i dette felt som det Danske samfund lærer os er skyldfyldt og skamfuldt. 

Fra had til glad

At se det på et menneske vi hader rigtig dårligt kan tænde nydelsen i hævn Jeg kommer til at tænke på ordsproget ”på godt og ondt” i den sammenhæng, at det at kende sit indre både i det gode og lyse OG i det mørke og onde er vigtigt for at trives og lykkes i livet. Af den simple grund at vi alle besidder den side, og kommer i forbindelse med den på daglig basis. Kun ved at kende, og kendes ved, den onde del så er det muligt ikke at blive overvældet og overmandet af den.

Overreagere og underreagere

Måske kender du til at ”overreagere” dette sker når du har tilladt trykket indeni at stige for højt – så kan vi få lyst til at gøre ondt, om end kun i tanken. Men kender du også til at ”underreagere” altså at udsætte dig for selv-tortur. Du til at være sammen med din onde del, og lære den at kende på en måde, hvor DU tager styringen over den i en tryg atmosfære, som det er på Mange kan være rigtig bange for at tage denne del helt ind da de er bange for måske at forsvinde i den, og aldrig finde ud igen. Det kommer ikke til at ske. Du vil blive guidet så du gennemlever din onde del og bliver meget mere fri. Alle disse følelser udspringer af opgivelse – så dette trænes du i så du ikke forlader dig og gør dig ondt igen. Hvis du har lyst. Det gir sig selv at hvis du ikke vedkender dig denne side, vil den tage røven på dig ofte. Gør det.. OG du vil få muligheden for at være meget mere hjemme i eget sind og i egen krop.kyld, skam og opgivelse

Related Posts

© 2024 thepsykeproject.dk - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress