Derfor er højskolen stadig populær

Den danske højskoletradition står fortsat stærkt. Højskolen repræsenterer en enestående mulighed for at både dyrke sine interesser og møde nye mennesker.

Fællesskabet er således en af de vigtigste kerneværdier – og også fortsat en, som holdes i hævd på tværs af landets mange højskoler. En af højskolens helt store forcer er derfor dens åbenhed, som tillader mennesker fra alle steder at finde nye venner for livet. Husk på, at der er tale om mennesker, der ofte søger mod højskolen, fordi de er interesserede i at møde andre åbne og ligesindede mennesker.

Dertil er det bestemt ikke uvæsentligt, at de mennesker som mødes allerede, har de samme interesser, som det højskolen tilbyder. F.eks. kan man dyrke firluftlivet, drama, musik, sport eller noget helt øvrigt. Det er nemlig med til at åbne for snakken og oplevelserne. Tænk engang at lande i et stort fællesskab som består af andre mennesker, der elsker præcis den samme ting som dig!

Heri findes en af de store fordele ved højskole kurser og de længere ophold.  

Du bliver også fagligt stærkere

Når man tager på højskole, er det ikke blot for at forblive i status quo. Det er tværtimod med øje for at udvikle sig som menneske og for at udvikle sin faglighed. Det er nemlig ikke kun pjat og pjank på en højskole, men også seriøs undervisning af meget kvalificeret personale. F.eks. vil man på et kursus med fokus på teater møde instruktører og undervisere, der kan hjælpe en med at blive bedre igennem øvelser og teoretisk undervisning.

Højskolen bliver et nyt hjem

Når du vælger din højskole, så husk at se efter omgivelserne. Hvad end du skal være der kortere eller længere tid, er det vigtigt, at det føles rigtigt. Det skal være som et ekstra hjem for dig, hvor du kan finde ro og fokusere på de ting, som du skal lære og opleve. Husk derfor at kigge på omgivelserne – skolens fysiske rammer såvel som naturen omkring den.

Related Posts

© 2024 thepsykeproject.dk - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress