Sæt de rigtige rammer som forældre for ro

Sæt de rigtige rammer som forældre for ro

Hos de fleste børnefamilier er hverdagen travl. Og det er uanset hvor store eller små børnene er. Der er altid mange aktiviteter og gøremål i en familie. I sådan en hverdag har mange forældre tit en oplevelse af, at deres børn har svært ved at falde til ro, de har svært ved at finde ro, samtidig med at de ofte også er rastløse.

Hvad kan du så gøre selv som forældre, når dit højeste ønske er, at give tilstrækkelig med ro til dine børn? Du får her nogle råd til, hvordan du som forældre kan være med at skabe de rette rammer for mere ro til dine børn.

Sæt tydelige grænser op i mellem arbejde og fritid med familien

Den mest grundlæggende tid du kan gøre for at skabe mere ro for dit barn er, simpelthen at holde helt fri, når du ikke er på arbejde. Hjemmet er et fristed, og det skal du tage alvorligt. Dine børn kan sagtens mærke når du ikke er nærværende. Så hvis du kan være mentalt til stede, når du tilbringer tid med dit barn, så vil det have en stor positiv effekt for jeres samvær. Sørg derfor at opsætte nogle helt tydelige grænser for dig selv, for hvornår du arbejder, og hvornår du holder fri. Og når du er hjemme, så holder du fri.

Særlige ritualer mellem dig og dit barn er en fordel

Særlige familie ritualer kan være småting, i gør sammen hver dag. Det behøver ikke være store ting. Men den lille monotoni, der ligger i gentagelsen, giver dit barn en følelse af ro og tryghed. Det kan for eksempel være, at dit barn får lov at vælge den bog, der skal læses højt fra. Det kan også for eksempel være, at i smører madpakkerne til den næste dag sammen.

Related Posts

© 2024 thepsykeproject.dk - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress